Economia per a joves. Conferència de Joan Melé

  • -

Economia per a joves. Conferència de Joan Melé

Category : Informació

La pèrdua de la veritable dimensió humana i l’obsesió creixent pels diners i pel consum, han portat a la humanitat i al planeta a una situació insostenible. Pensar que això ho arreglaran els polítics o els economistes és un greu error que portarà més problemes. No ens podem quedar asseguts esperant a que altres resolguin els problemes. Cal que tots nosaltres prenguem consciència que ens toca a nosaltres prendre les iniciatives per un canvi social. I són en especial els joves, que encara no estan dominats per la por i per la cobdicia, els que més poden aportar en aquest procès de canvi social.

La dignitat humana, base d’una nova economia:

  • Els problemes originats.
  • Causes dels problemas
  • Què és la dignitat humana?
  • Cap a una economia conscient
  • L’exemple de la banca ética

mele_economiaperjoves

Van assistir a la conferència els nois i les noies de la novena i la desena classe, una part de l’equip de mestres i un grupet de mares interessades. Joan Melé va encoratjar els joves a dedicar-se a allò que els apassiona, a allò que els fa feliços perquè la vida tingui un sentit veritable i no sigui només un “anar fent”.

Així mateix, Melé va fer èmfasi en la importància del consum conscient i responsable, en el sentit que els joves prenguin consciència del preu veritable dels productes que consumeixen. Ho va fer amb exemples ben clars: quan comprem un vestit a 10 euros, hem de ser conscients que algú està treballant en unes pèssimes condicions, i això, deia Melè al joves, no és ètic. Hem de tendir cap a un model, deia, que ens permeti treballar en allò que sabem fer bé i que ens permeti tenir una vida digna.

Conferència Joan Melé - Tretzevents

Conferència Joan Melé - Tretzevents

Conferència Joan Melé - Tretzevents

Tingueu passió per la vida: llegiu, parleu, viatgeu, busqueu, descobriu, conegueu, estudieu, sigueu crítics… Esbrineu qui sou, apreneu a ser lliures i viviu la vida en plenitud! Penseu en tot allò que podeu aportar al món. Decidiu sense por i feu aquelles coses que us facin sentir útils i tinguin sentit per a vosaltres. Sigueu els protagonistes de les vostres vides!

Reflexions amb exemples entorn del consum conscient i responsable, del respecte a les persones i al planeta, al principi de dependència mútua i al fet de no deixar-se enlluernar només pels diners… Els diners poden ser un resultat però no haurien de ser l’objectiu.

Aquestes són algunes de les idees que Melé va transmetre als joves! I, a més, va regalar un exemplar del seu llibre “L’economia aplicada als joves”.

Gràcies, Joan Melé!