Projecte Educatiu de Centre

Quina és, en realitat, la cosa intrínsecament més bella del món?
Sens dubte, l’ésser humà, que creix i es desenvolupa.
(Rudolf Steiner)

 

L’Institut Tretzevents Waldorf-Steiner és una institució privada, autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Som el primer institut de secundària Waldorf homologat, i el claustre està conformat per professors amb una gran vocació i compromís d’acompanyar els joves en el seu desenvolupament personal. Garantim una relació educativa individualitzada, és per això que limitem el nombre d’alumnes a 20 per aula.

La Pedagogia Waldorf, creada per Rudolf Steiner l’any 1919, és un dels moviments educatius més importants del món i un referent de la renovació pedagògica contemporània. Integrat dins la Xarxa d’Escoles Associades de la UNESCO, actualment té presència a més de 70 països de tots els continents i compta amb més de 2.000 centres. És un moviment pedagògic les bases metodològiques i didàctiques del qual parteixen d’un continu estudi per part del professorat de la naturalesa humana, concretant-se en un pla d’estudis complet en el qual es barregen harmònicament les activitats intel·lectuals, artístiques i pràctiques, com a instruments per potenciar les fases evolutives i afavorir les capacitats genuïnes de cada alumne.

L’educació secundària impulsa la recerca del coneixement i exercita el pensament i el judici autònom dels alumnes adolescents. S’estimula l’intel·lecte amb assignatures de ciències combinades amb assignatures creatives i artístiques. L’experiència ens mostra que assignatures com teatre, música, dansa i belles arts no només estimulen la creativitat en el camp artístic sinó també en el camp intel·lectual.

Aquesta etapa és un moment sensible d’evolució de l’alumne cap a dins, amb l’experimentació de si mateix com a individu, i cap en fora, amb el seu aprenentatge com a ésser social. El jove adolescent està desenvolupant les seves forces per trobar la veritat i descobrir les lleis que regeixen la societat, l’entorn, la natura i el món, d’una manera clara, objectiva i inspiradora. Aquesta descoberta li permetrà anar elaborant un judici propi i experimentar com el coneixement és sempre generador de noves preguntes.

Tenim l’impuls de fer créixer l’escola i que esdevingui un punt de trobada, d’estudi i de treball artístic per a totes les persones interessades en la pedagogia Waldorf, així com de crear xarxes de col·laboració amb entitats, museus i agents educatius en les quals els nostres alumnes puguin desplegar les seves capacitats i sortir al món a transformar-lo.

Podeu descarregar el Projecte Educatiu de Centre en aquest enllaç.

Podeu descarregar el Pla de Convivència de Centre en aquest enllaç.


S’acosta el gran moment! Els alumnes de 2n d’ESO estan a punt de culminar el projecte artístic de teatre! Esteu tots convidats a la gran estrena teatral. Al díptic que els mateixos alumnes han dissenyat hi trobareu la info! #lafloresta #SantCugat

3

Aquesta setmana hem gaudit de “L’esperit del carnaval”, ruta brossiana per Ciutat Vella organitzada per la @fundaciobrossa. Els alumnes van gaudir i van aprendre de valent. Felicitats per la iniciativa #Brossa

4

Propera activitat oberta a tothom. Cal confirmació prèvia. Us hi esperem!

Load More...